Koffie

by in Blog February 27, 2018

Koffie

Ik kom er mijn bed voor uit. 

Iedereen houdt van goede koffie in de morgen. Nederlanders misschien nog wel het meest van iedereen op de wereld. 

En het heeft ook voordelen voor je gezondheid. Een of twee kopjes koffie per dag kunnen heel goed voor je zijn. Zo gaan je hersenen sneller functioneren en verlaagt het de kans op sommige typen kanker, diabetes en dementie en sommige leveraandoeningen en hart- en vaatziekten. In sommige Afrikaanse landen wordt koffie zelfs al medicijn gebruikt en in de sport zelfs als doping. 

Koffie en ik

Niet alleen begin ik de dag met koffie en word ik er wakker van. Het helpt me ook wanneer ik naar de sportschool ga of als ik bijvoorbeeld een lange afstand moet fietsen of lopen of wanneer ik na een lange dag met mijn dochtertje ga spelen.  

Van een kopje koffie word je actiever en jouw hersenen en jouw lijf kunnen meer aan.

CafeÏne

Koffie bevat CafeÏne. Een kopje koffie van 125 ml bevat ongeveer 80 ml CafeÏne.

Matig gebruik van CafeÏne is goed voor ons lijf. Maar als het te veel wordt dan stijgt de suikerspiegel en lichaam begint te veel stress hormoon af te scheiden. Daardoor kunnen gevoelens van stress, paniek, angst, prikkelbaarheid, duizeligheid, hartkloppingen en rusteloosheid ontstaan.

Teveel is nooit goed. En balans dus heel belangrijk. 

2 Comments
 1. Leuke blog: kort en persoonlijk. Leuke foto!

  Jij drinkt toch ook koffie met klanten na het wandelen? Wanneer zijn die wandelingen?

  • Thanks. ergens in April,op een zonnige dag gaan we weer samen gezellig in het bos of op het strand wandelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  ×

  Powered by WhatsApp Chat

  × hoe kan ik u helpen?